Tanulj angolt és ismerd meg a világot

Mikor szeretnél nyelvvizsgát?

2019. február 12. - The55man

logan-isbell-f5b7_od4ima-unsplash.jpg

Hogyan juthatsz el könnyedén a NYELVVIZSGÁIG ( és rekord idő alatt  ), még akkor is ha az iskolában a kettesért küzdöttél

 

( ..én így csináltam... )

 

Kedves Barát!

Ha nyelvvizsgára van szükséged, vagy egyszerűen csak szeretnél megtanulni angolul,  DE  eddig nem tudtál haladni mert... 

...Valaki elhitette veled, hogy nincs nyelvérzéked... túl sok rossz élményed volt ( amiben megalázva, sárba tiporva és megfélemlítve érezted magad ) ... Érzed, hogy egyedül képtelen vagy rávenni magad a tanulásra...és legszívesebben feladnád, DE.. Nem tudsz belenyugodni, hogy nincs meg az a nyelvvizsga... akkor 

 

olvasd végig ezt a rövid levelet, mert pontosan Neked írtam!

 

Én érzem a fájdalmad. Mindig tudtam, hogy "hatalmas előny lenne”  ha beszélnék angolul.  Számtalanszor elhatároztam, hogy elkezdem tanulni. Akartam tényleg... Általában egy két hétig tartott a lendület, de ennyiben maradt...  Nem tudtam haladni. Később persze megbánással gondoltam az egészre és haragudtam magamra, amiért nem tartottam ki... Ismerős ?  

 

 Az igazat megvallva, nem is a mi hibánk

 

 Téged és engem is arra tanítottak, hogy a tanulás nem más, mint passzívan ülni és figyelni, miközben valaki magyarázza nekünk az anyagot.  Ez a hibás stratégia nagyban hozzájárul, hogy olyan kifejezések születtek mint: „nincs nyelvérzékem” „nem tudom megjegyezni a szavakat”. „Utálom az angolt” ( Kinek van kedve olyat csinálni, amiben nincs sikerélménye ? )

 A legújabb kutatások alátámasztják, hogy az agy nem az „információ elfogyasztásával” tanul   ( mégis az egész oktatási rendszer erre fókuszál  ). Neked és nekem más eszközöket kell bevetnünk, ha győzni akarunk. Győzni pedig azért kell, mert elbukni a nyelvtanulással “végzetes” manapság. 

Tény: 

 • Ma már szinte elképzelhetetlen előrelépni a munkában és vezetői pozíciót betölteni anélkül, hogy beszélnél egy idegen nyelvet
 • Lehetünk a legjobbak a szakterületünkön. Angol tudás hiányában hamar korlátokba ütközünk. 
 • Ma már diplomát sem kaphat az, akinek nincs legalább egy nyelvvizsgája
 • stb. stb. stb... 

 

Túl sokat veszít az, aki ebből kimarad. Szerintem.

Döntse el mindenki maga.

Ezzel szemben ha úgy döntesz, hogy megtanulsz angolul, akkor egy teljesen új világ nyílik meg előtted:

 

 1. Függetlenül attól, hogy mit dolgozol, olyan pozíciókat tölthetsz be amelyre az ismerősök irigykedni fognak 

  ( Az igazat megvallva.. A munkáltatók már most is versenyeznek azokért, akik jól beszélnek angolul. Ez pedig csak fokozódni fog) 
 2. Az internetnek köszönhetően könnyedén szerezhetsz barátokat a világ bármely pontján, így olyan közösségi életet élhetsz, amelyről a legtöbben csak álmodnak... 
 3. Tapasztalatból mondom, hogy a legjobb információt, szaktudást, mindig angol nyelvű könyvek, videók kínálják. Aki ezekhez hozzáfér, az fog dominálni a saját területén... 
 4. Idegen nyelvet beszélni olyan, mint amikor megtanulunk járni. Azonnal 100X több dolog válik lehetségessé...

 

 

A legjobb rész csak most jön: Nem kell, hogy nehéz legyen

 

Én a legtöbbször a kettesért küzdöttem a suliban.  Soha nem tudtam jól beszélni sem németül sem angolul.

Néhány éve viszont eldöntöttem, hogy megcsinálom nem számít mibe kerül. Fogalmam sem volt, hogyan fogjak hozzá. Még szótáram sem volt.

 Aktívan keresni kezdtem azokat a módszereket, amelyekkel mások sikert értek el. Lehet szerencse. Lehet sors. Lehet, hogy egyik sem ezek közül, de a kezembe került néhány könyv, ami mindent megváltoztatott. 

Beletelt egy kis időbe, de felfedeztem azokat a stratégiákat amelyek 2 év alatt 2 komplex nyelvvizsgához segítettek hozzá ( az egyik felsőfok )  

 
Rájöttem, hogy NEM is a nyelvérzékkel volt a baj, sokkal inkább a módszerrel amellyel tanultam. 

.... és ezekkel a módszerekkel szeretném most Neked is megtanítani az angol nyelvet. Magánórák keretében. 

 

Meg fogod tanulni:   

 

 • Az 1-1-3-5 módszert, amivel 5X gyorsabban tanulhatsz szavakat
 • A tanulás #1 szabályát ( ha csak ezt csinálod helyesen, akkor is felére csökkentheted a tanulás idejét.. )
 • Azt a szokást, amire mindenképpen szükséged lesz a sikerhez
 • Mi volt a közös abban a 10 diákban, akiknek rekord idő alatt sikerült a nyelvvizsga ( és hogyan segíthet ez Neked is )
 • Melyik a legjobb napszak a tanulásra és miért ( ez az egyik legfontosabb )

 

 Apropó: 

Mondanom sem kell, hogy nem csak az én eredményeim bizonyítják ezeknek a stratégiáknak a működését, hanem azoké is akiknek segítettem felkészülni.

 

Diákok mondják

 

 

Anett: “ lassan megszeretem az angolt, mert jó érzés, hogy végre haladok”

 

Laura: “ nem gondoltam volna, de az enyém lett a legjobb dolgozat az osztályban “

 

Dominik:  “Sokkal kevesebb időt kell tanulással töltenem, németből és angolból pedig a jegyeim majdnem 2 átlagot javultak”

 

 

Ezek a  módszerek működnek. Mindig. Mindenkinek. A te döntésed, hogy ezt kihasználod-e.

 

 

A következő sztori a tiéd ?

 

Nem véletlen olvasod ezt a levelet.  Valószínűleg nem haladsz úgy, ahogyan szeretnél. Ezzel nincs is semmi baj, de tudod te is: Ha jobb eredményeket akarsz, akkor Neked kell jobbnak lenned.

 Most mindössze annyit kell tenned, hogy felhívsz, vagy írsz egy e-mailt és ott leegyeztetjük az első óra időpontját.

 

Semmit sem veszíthetsz.

 

Ez az óra mindig INGYENES

 

Felmérjük hol állsz most és készítünk egy tervet a célodhoz! Aztán elkezdünk együtt dolgozni ha te is úgy szeretnéd.

 Nézd! Jól tudjuk, hogy 1 év múlva mindenképpen megérkezel valahová. Te döntöd el, hogy folytatod ahogyan eddig, vagy megpróbálsz valami mást. Valamit, ami sok hozzád hasonló embernek már működött.  Én csak remélem, hogy a Neked legjobbat választod.

 

Hívj: Tóth József: 06703124577   Írj: email: jt71224@gmail.com

Facebook 

 

Ui: E-mailben azt is írd meg kérlek, hogy MIÉRT akarsz angolul tanulni. Mindössze 2 helyem van már csak és azoknak akarom adni, akik tényleg komolyan gondolják. 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozsefangol.blog.hu/api/trackback/id/tr3314622538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.